Mühendislerimizi arayın

Klima Tesisatı
Klima Tesisatı
Test, ayar ve dengeleme işlemleri iklimlendirme sektöründeki cihazlar için oldukça önemlidir. Bunun nedeni cihazların oldukça karmaşık olmalarıdır. İklimlendirme için üretilen her cihazın farklı bir yapısı vardır. Fakat genel bir bakış attığımızda hepsinin karmaşık yapıda cihazlar olduğunu anlayabiliriz. Bu nedenle de test, ayar ve dengeleme işlemlerine ihtiyaç duyarlar.
klima santrali
Herhangi bir ortamda bulunan klimayı düşünün. Bu cihazlar, hava üfleyerek soğutma ya da ısıtma işlevini yerine getirir. Fakat bildiğiniz gibi bu hava, klima tarafından üretilmez. Başka bir noktadan alınıp söz konusu ortama iletilmesi gerekir. İşte bu işlemleri gerçekleştiren ünitelere klima santrali denir. Peki, tam olarak klima santrali nedir? Hangi parçalardan
Mekanik tesisat, inşaat sektörünün bel kemiğini oluşturan unsurlardan biri olarak görülmektedir. Bir binanın yapımında mekanik tesisat ve elektrik tesisatı birleştirilerek elektromekanik bir sistem oluşturulmaktadır.
termostatik vana

Termostatik Vana Nedir?

Termostatik vana, bir petek tesisat sisteminde su akışını kontrol etmek için kullanılan önemli bileşenlerden biridir. Genellikle; ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sistemlerinde bulunurlar. Bu vanalar, belirli bir sıcaklık aralığında ortamın istenen sıcaklığını korumak ve ayarlamak için kullanılır.

İklimlendirme sistemlerinin yaşam alanlarınızda sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için bazı hesaplamaların yapılması oldukça önemlidir. Isı kaybı hesaplamaları, radyatör ölçüsü hesabı ve klima hesabı gibi konularda mühendislerin son derece dikkatli olmaları gerekir.
Türk Dil Kurumu’na göre tesisat sözcüğü, belli bir işin gerçekleştirilmesine yardım eden araçların uygun yerlere döşenmesi veyahut döşenen bu araçların tümü, döşem, donanım anlamına gelmektedir. Genel anlamda tesisat kelimesini açıklayacak olursak; tesisat aslında araçların döşeme ve donanımı olarak tanımlanmaktadır.

Uygun parçaların doğru ve olması gerektiği şekilde döşenmesi ve bu döşemelerinin donanımlarının
klima kullanımının coronoya etkisi nedir
Yükselen hava sıcaklığı ile beraber, klimalara duyulan ihtiyaç da giderek artıyor. Corona’nın neredeyse hayatımızdaki tüm anları belirlediği bu günlerde, kullanıcıların merak ettiği konuların başında, klima kullanımı ile virüsün yayılmasında etkili olup olmadığı yönünde.
1
Buderus GB172i Sinema Verrsiyonu
Buderus GB172i Sinema Verrsiyonu
2
Buderus Oda Kumandası Logamatic TC100
Buderus Oda Kumandası Logamatic TC100
3
Buderus Kombi Tuş ve Erkanın Anlamı
Buderus Kombi Tuş ve Erkanın Anlamı
4
Buderus Kombi Su basma
Buderus Kombi Su basma
5
Enerji tasarrufu
Enerji tasarrufu
6
Donma Koruması
Donma Koruması