Mühendislerimizi arayın

Kombi Bakımı

Kombi Bakımı

Kombiler, yaşam alanı olan ev veya mekanların ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan cihazlardır. Hayatınızın hemen her yerinde kullandığınız kombiler de yıllık bakıma ihtiyaç duymaktadır.
Evinizde veya ofisinizde, her ne kadar en kaliteli, en güvenli ve en uzun ömürlü bir kombiye sahip olsanız da belirli periyodlarla kombi bakımı yaptırmanız gerekir.

Kombi Bakımının Önemi

Kombi bakımı yaptırmak birçok açıdan önemlidir. Özellikle kış aylarında devamlı çalıştırdığınız bir sistem olan kombilerin düzenli bir şekilde bakımlarının yapılması, sizin ve ailenizin can ve mal güvenliğini tehdit edecek olası tehlike ve arızaların önüne geçilmesini mümkün kılar.

Yıllar içerisinde yeteri kadar kombi bakımı yapılmayan cihazlar arızalanmaya meyillidirler ve beklenmedik bir zamanda sorun çıkarabilirler. Aynı zamanda bu tür oluşabilecek arızaların tespiti yapılmaz ve kış dönemine denk gelir ise servis yoğunluğu sebebi ile müdahale gecikir ve mağduriyet yaşanabilir. Kombi bakımı, cihazınızın ilk günkü gibi yüksek verim ve performansta çalışmasını doğrudan etkilemektedir.

Bakımsız kombilerin verimi düşüktür ve bakımsız olmalarından kaynaklanan sorunlar, tüketiciyi bir yığın masrafa sokmakla birlikte kombinin ömrünü de kısaltmaktadır. Cihazınızın ömrünü uzatmak, düzenli kombi bakımı ile sağlanan en önemli avantajlardan biridir.

Kombi bakımlarını yaptıran kişiler enerji tasarrufu elde ederek düşük meblağda doğalgaz faturası ödeme kolaylığına ulaşır. Böylelikle kombi bakımı, soğuk kış günlerinde sıcacık, güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarının oluşmasında yardımcı olur.

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılır?

İçerisinde doğalgazı yakarak ısıttığı suyu tesisata dağıtan ve belli bir basıncı korumak zorunda olan kombiler hassas cihazlardır ve eskimeye başladığı zaman mutlaka sorunlar çıkarmaktadır.

Uzmanlar, yılda en az bir kez kombi bakımı yapılması gerektiğini vurgulamaktadır. Daha sağlıklı bir kombi içinse her altı ayda bir bakım yaptırmak tavsiye edilmektedir. Kombinize yapmanız gereken temizlik ve bakım için söylenecek net bir tarih olmasa da bu işlemlere, kombinin en çok kullanıldığı kış ayları gelmeden önce başlayabilirsiniz.

Örneğin kombinizin kış modunu yani radyatörlerinizi açmadan önce eylül, ekim aylarını kombi bakımı için tercih etmeniz sağlıklı olacaktır. Bu sayede soğuk kış aylarında, zamansız bir şekilde kombinizin arızalanma ihtimaline karşı önleminizi almış olursunuz. Bakım ve temizlik aşamaları gerçekleştirildikten sonra kombinizin hasarlı bölümleri onarılabilir ya da gerekli ayarlar bu aşamada gerçekleştirilebilir.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombi hayatınızı kolaylaştıran bir cihaz olduğu kadar, bazı sorunlarıyla da güvenliğinizi ciddi anlamda tehdit edebilmektedir. Bu nedenle yıllık kombi bakımı yapacağınız zaman bu işe, sizin veya yakın çevrenizden bu işlerden anladığını iddia eden, ehil olmayan kişilerin girişmesi oldukça tehlikelidir. Böyle bir durumda mutlaka profesyonel bir destek almanız gerekmektedir. Evinize veya iş yerinize gelen yetkili servisler, bakım ve temizliği konusunda size yardımcı olabilir.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir husus da teknik servis ekiplerinin yetki belgesi olup olmadığını kontrol etmektir. Kişinin yetki belgesi yoksa cihaza herhangi bir müdahalede bulunmasına kesinlikle izin verilmemelidir. Periyodik bakım için gelen ekip, ilk olarak size kombi bakımı sırasında neler yapacağı hakkında kısaca bilgi verir ve cihazınızın parçalarının yanı sıra bağlantılı olduğu farklı araçları da kontrol eder.

Kombi Bakımında Alacağınız Hizmetler;

  • Kombi açıldığında ısınan su, tesisat aracılığıyla radyatörlere ulaşmakta ve radyatörler de bulundukları yaşam alanı sıcaklığının yükselmesini sağlamaktadır.
  • Radyatörde veya tesisatta olası bir sorun, kombinizin görevini yerine getirmesini engelleyebileceğinden, kombi bakımı sırasında öncelikle kombi açıldığında peteklerin ne kadar ısındığı, sıcak su ısısı gibi detaylar kontrol edilir.
  • Su basıncının yüksek olması, tesisattaki herhangi bir sorun, su doldurma vanası veya genleşme tankındaki bir arıza, kombinizin su sızdırmasına sebep olabilir.
  • Kombi bakımı ile cihazınızın su sızdırıp sızdırmadığı kontrol edilir ve cihazınızda onarılması gereken bir sorun varsa tespit edilir.
  • Daha sonrasında kombinizin içi açılır ve tozlanma durumuna bakılır. Cihaz eğer kirli ve tozlu bir durumdaysa bakım sırasında temizliği yapılır.
  • Kombi elektrik ile çalışmakta olduğundan, elektrik bağlantılarının sorunsuz olması da oldukça önemlidir. Cihazınızın çalışmasını aksatacak veya engelleyecek bir durum var ise kombinizin teknik servis tarafından tamir edilmesi gerekebilir.
  • Baca durumu ve gaz basıncının yanma için yeterli olup olmadığı test edilir ve gaz ayar kontrolleri yapılır. Baca fanları temizlenir.
  • Kombi bakımı için gelen kombi servisi veya uzman kişi, kombilerin gaz çıkışında bulunan doğalgaz emisyon filtrelerinin de temizlenmesinin tasarruf ve güvenlik açısından oldukça önemli olduğunu bilir ve filtreleri özenle temizler.
  • Gaz – hava oranı ölçülür ve kombide gaz kaçağı olup olmadığı tespit edilir. Özellikle gaz kaçağı kontrolü, bakım esnasında güvenlik açısından atlanmaması gereken oldukça önemli bir noktadır.
  • Kombinizin su basıncı kontrol edilir, gereken durumda ise basıncı ideal dereceye (1,5-2 bar) ayarlanır.
  • Eşanjör, brülör ve yoğuşma sifonu yerinden sökülüp temizlenir ve monte edilir.
  • Radyatör filtrelerinin temizliği de kombi bakımı içerisindedir.
  • Genleşme tankının basıncının yeterli olup olmadığı ölçülür ve son olarak cihaz sıcak su ve petek konumunda çalıştırılır.

Her iki konumda da sorun olmadığına bakılır ve cihazın çalışması tekrar izlenerek herhangi bir aksaklık olmadığından emin olunduğunda kombiniz, çalışır bir şekilde sizlere teslim edilir. Oldukça kapsamlı bir işlem olan kombi bakımı yaptırarak cihazınızın daha verimli, güvenli ve ekonomik çalışmasını sağlamış olursunuz.


Kombi Bakımı Yapmak Nasıl Bir Yarar Sağlar ?

  • Kombiniz yaşam alanlarınızın sıcak su ihtiyacını karşılarken enerjiden tasarruf eder.
  • Kombi bakımı ile temizlenen baca, enerjinin daha kısıtlı bir şekilde harcanmasını sağlayarak daha az enerji kullanımı ile daha çok performans almanızı destekler.
  • Soğuk kış aylarında eviniz ve diğer yaşam alanlarınız kombi bakımı sayesinde sıcak kalarak, sağlığınızın olumsuz etkilenmesini önler.
  • Kombiden çıkan suyun daha sıcak bir şekilde peteklere iletilmesinde önemli bir rol oynar.
  • Yıl içerisinde kombinizin devamlı arızalanarak sizi yüklü masraflara sokmasından korur.

Kombi Bakımı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kombi için düzenli bir şekilde bakımının yapılması, cihazda oluşabilecek tüm ciddi problemlerin erkenden tespit edilerek giderilmesini sağlayacaktır. Kombi seçiminde marka değeri sizin için ne kadar önemli ise kombi bakımı ve servis hizmetlerinde tercih edeceğiniz firmanın marka güvenilirliği de bir o kadar mühimdir.

Her cihaza kendi türüne uygun şekilde sadece teknik servis ve uzmanlar aracılığıyla bakım yapılmalıdır. Kombinizin bakımı için gelen kişi, bu alanda bir yetkiye sahip değilse kombi bakımı esnasında tehlikeli bir durumla karşılaşabilirsiniz. Hakkında bilgi sahibi olmadığı ve değişmesi gerekmeyen bir kombi parçasının değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek sizden çok yüksek ödemeler talep edebilir.

Evinize veya iş yerinize gelen servis ekibinden mutlaka detaylı bir şekilde cihazınıza dair açıklama yapmalarını talep etmeniz gerekir. Aksi takdirde kombi bakımı esnasında cihazınızda herhangi bir arıza olup olmadığını kontrol bile etmeden, sadece ufak bir elektrik süpürgesiyle tozların süpürülmesinin ve birkaç basit ayarlamaların ardından yüksek meblağda bir ödeme istenebiliyor.

Bu nedenle bakım için, teknik yetkisi bulunmayan kurumlarla iletişime geçmekten mutlaka kaçınmalı ve bu kişi veya kuruluşların cihazınıza etki etmesine neden olabilecek her türlü girişimden kaçınmalısınız.

Tüm Sorularınızın Cevapları için Bizim ile İletişime Geçebilirsiniz…

Ne Zaman Kombi Bakımı Yaptırmalıyım?

Kombilerimiz oldukça karmaşık cihazlardır. Bu yüzden bakım yaptırmadan kullanmak arızalara sebebiyet verir. İstenmeyen arızalardan doğan maliyetlerde bizleri rahatsız eder. Bu gibi durumların önüne geçmek için yapabileceğiniz tek şey kombinize bakım yaptırmak olur. Bildiğiniz gibi kombiler devamlı ve durmadan çalışan cihazlardır. Bu yüzden bakımlarını aksatmadan yaptırmak cihazınızda oluşabilecek arızaların hiç yaşanmamasını sağlayabilir. Peki, kombi bakımı ne zaman ve kaç kere yaptırmalıyım? Kombi bakımının yılda bir kere yaptırılması kombiniz için oldukça yeterli olur. Kombilerimiz uzun süreli cihazlar oldukları için yılda yapılan bir bakım sizi oluşabilecek arızalardan korur.

Kombi bakımının yaz aylarından önce veya sonbahar aylarının başında yaptırmak iyi bir seçenektir. Çünkü kış aylarında sorun çıkarmadan çalışması önemlidir. Soğuk kış aylarında oluşabilecek arızalar sizlere sürpriz bir durum yaşatabileceğinden bakımlarınızı kış aylarından önce yaptırmalısınız.

Kombi Bakımı Fiyatı

Bursa’da kombi bakımı kapsamına ve işlem sırasında uygulanan yöntemlere göre değişiklik gösterir. Bursay Mühendislik olarak kombi bakımlarınızı en güncel yöntemler ile gerçekleştiriyoruz. İşlem sırasında olası problemler ile ilgili sizi bilgilendiriyor ve zamanında sorunu çözüyoruz. Kombi bakımı paketlerimizi detaylı temizlik ve bakım işlemleri için 350 TL’dir.