Mühendislerimizi arayın

Kombi Seçimi ve Montaj Aşamaları
Kombi Seçimi ve Montaj Aşamaları

Kombi Seçimi ve Montaj Aşamaları

Ortamı radyatörler aracılığıyla ısıtan kombiler, yüksek performans için belli koşullara göre seçilmelidir. Tam ve etkili ısıtma için ürünün kullanım alanının metrekaresi önem arz eder. Kombiler; yoğuşmalı, hermetik ve bacalı olmak üzere üç türe ayrılır. Güvenli ve uzun ömürlü bir kullanımın mümkün hâle gelebilmesi için kişilerin kendi yaşam alanlarına uygun ürünleri tercih etmesi gerekir. Bu noktada göz önünde bulundurulması gereken unsurlar; ısıtılacak olan alanın büyüklüğü, günlük sıcak su ihtiyacı ve oturulan evin yalıtım seviyesi olarak sıralanabilir.
kombi seçimi

İdeal Kombi Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler

  • Kullandığınız kombi cihazının eviniz ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Gereksiz yüksek gelen doğalgaz faturasından doğru cihaz ile tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Kurulumu yapılacak kombi cihazının yeri yaşam alanınızı ihlal etmeyecek şekilde düzenli ve doğru kurulum yapılması.

Kombi Nedir?

Kombi, kullanım suyunun ve radyatörlerin sıcaklığını ayarlamak için üretilmiş olan bir ısıtma cihazıdır. Ev ve ofis gibi alanlara uyum sağlayan bu cihaz, fazla yer kaplamaz. Son derece kolay monte edilen kombi, sessiz çalışma özelliği ile kişilerin yaşam kalitesini artırır. Her mevsimde konforlu bir yaşam alanı oluşturan bu cihaz, beklentileri karşılar.

Bacalı kombiler, atık gazı binanın ilgili çıkışından dışarı atar. Hermetik kombiler ise temiz havayı dışarıdan alırken atık gazı ortamdan uzaklaştırır. Yanma tipine göre ise konvansiyonel ve yoğuşmalı olmak üzere iki çeşit kombi bulunur. Konvansiyonel veya klasik kombiler, günümüzde en çok kullanılan modellerin arasında yer alır. Yoğuşmalı kombiler ise atık gazı tekrar kullanarak enerji tasarrufu sağlar.

kombi bakimi 2

Kombi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kombi modelleri, çalışma prensiplerine bağlı olarak çeşitlenir. Durum böyle olunca güvenli  bir kullanım için kombi seçimi önem kazanır. Yaşam kalitesini artıracak olan bir seçim için ürünün kullanım alanının ölçüleri ve şekli göz önünde bulundurulmalıdır. Bu noktada kombinin hem ölçüleri hem de kapasitesi ön plana çıkar. Yanma kapasitesi, cihazın ürettiği enerjiyi ve ısıtabileceği alanın büyüklüğünü belirler.

Geniş bir ev için seçilen düşük kapasiteli kombi, ısınma ve sıcak su ihtiyacını yeterince karşılamayabilir. Öte yandan küçük evler için kullanılan yüksek performanslı kombiler fazla enerji harcayabilir. Bu nedenle kişilerin, kendi yaşam alanlarının özelliklerini dikkate alarak bir tercihte bulunması gerekir. Kombi kapasite seçimi sırasında; baca, yanma tipi, eşanjör sayısı ve enerji türü gibi unsurlara dikkat edilmelidir.

kombi montajı

Kombi Montaj Aşamaları Nasıldır?

Kombi, ev ve ofis gibi küçük ölçekli alanlar için üretilen ısınma cihazlarının başında gelir. Günün büyük bir bölümünün iç mekânlarda geçirildiği düşünüldüğünde bu ürünler daha fazla önem kazanır. Bu nedenle tercih edilecek olan ürün ile cihazın yerleştirileceği yaşam alanının uyumlu olması önem arz eder. Kendinize uygun olan modeli bulduktan sonra güvenli ve uzun ömürlü bir kullanım için profesyonel kombi montajı hizmeti alabilirsiniz. Kombinizi ve cihazın montaj hizmetini Bursay Mühendislik’ten alarak yaşam alanlarınızı konforlu bir hâle getirebilirsiniz.

Hermetik Kombilerde Montaj

Kombi tercihinizi hermetik modellerden yana yaptıysanız özel bir baca kurulumuna ihtiyaç duyabilirsiniz. Havalandırma koşulu bulunmayan hermetik kombilerin montajı ise son derece kolaydır. Bu cihazlar, dış mekânda konumlandırılacak ise açık balkonlarda kapalı bir dolaba gereksinim duyulur. Ürün, kapalı ortama yerleştirilecek ise montaj işlemi için cephe duvarı tercih edilebilir. 

Bacalı Kombilerde Montaj

Yönetmeliklere uymaması ve insan yaşamını tehlikeye atması nedeniyle Türkiye’de bacalı kombilerin üretimi ve satışı yasaklanmıştır. Ancak bu sistemi daha önceden satın alanlar, kombi projesini çelik bacayla revize ettirdiği takdirde cihazlarını kullanmaya devam edebilir. Çelik baca, cihazın ürettiği yüksek miktarda su buharı içeren atık gazların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlar. Enerji tasarrufu açısından da faydalı olan bu baca sistemi, gazın yakıcı etkisini büyük oranda ortadan kaldırır. Söz konusu cihazların montaj ve revize işlemlerinin de profesyoneller tarafından yapılması gerekir. Bu ürünlerin baca sistemine uygun bir yere monte edilmesi önem arz eder. Özellikle fırtınalı havalarda istenmeyen durumların meydana gelmemesi için baca deliğinin ve çıkış ağzının montajının doğru yapılması gerekir.

Yoğuşmalı Kombilerde Montaj

Geniş ve çok duvarlı yaşam alanları için genellikle yoğuşmalı kombi modelleri tercih edilir. Bu ürünlerin bir drenaj hattı aracılığı ile gidere bağlanması gerekir. Yoğuşma sırasında ortaya çıkan atık su, bu sistem sayesinde güvenli bir şekilde tahliye edilir. Bu kombi türü, profesyoneller tarafından mutfağa ya da balkona kolaylıkla monte edilebilir.

100 m2 ev için kombi seçimi

Kombi Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bu tür bir ürün seçmeden evvel öncelikle ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu noktada aylık doğal gaz tüketim miktarınızı da dikkate alabilirsiniz. Satın alacağınız kombinin verimlilik sağlaması için dikkat etmeniz gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Petek sayısına göre kombi seçimi yaparken ısıtma gücü göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Yaşam alanlarınızın büyüklüğü de bu noktada önem arz eder. Örneğin 100 m² ev için kombi seçimi yaparken 20 kW ısıtma kapasitesine sahip olan cihazlar incelenebilir.
  • Bir kombi satın almadan evvel binanızın özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin oturduğunuz ev ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak inşa edilmişse satın alacağınız kombi daha az enerji harcar. Bu, ürünün hem kullanım ömrünü hem de verimliliğini artırır.

Bu unsurları dikkate alarak kendiniz için uygun olan ürünü kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca satın alacağınız kombinin fonksiyonel özelliklerini de inceleyebilirsiniz. Örneğin ürünün kontrol panelinin tuşlu ya da düğmeli olması, kullanım esnasında fark yaratır.

Radyatör Sayısına Göre kW Seçimi Nasıl Olmalı?

Radyatör, kombinin ürettiği sıcak ve soğuk akışkanı kanallar arasında dolaştırarak ortam koşullarını değiştirmeye yardımcı olan birimdir. Sıklıkla kare ve dikdörtgen formunda tasarlanan bu eleman, ortamın genişliği ve bölme sayısına göre belirlenir. Örneğin küçük yatak odalarında tek radyatör yeterliyken salon ve koridorlarda bu sayı iki veya üçe kadar çıkabilmektedir. Radyatör sayısıyla doğru orantılı olarak kombinin de ısıtma kapasitesi de artar. Konforlu bir yaşam alanı oluşturmak için kombi seçiminde radyatör sayısı son derece önemlidir.

Radyatör miktarı, sabit bir sayıyla ifade edilemeyebilir. Odanın şekline ve büyüklüğüne göre değişen radyatör tipi, sayıyla ifade edildiğinde yanlış bir seçime neden olabilir. Bunun yerine radyatörlerin toplam uzunluğunu dikkate almak gerekir. Yan yana eklendiğinde elde edilen toplam uzunluğa göre kombinin kW değerine karar verilir. Radyatör sayısına göre seçilebilecek kombi özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Toplam 5-9 metre arasındaki radyatör miktarı için 24 kW kapasiteye sahip kombiler seçilebilir.
  • Toplam uzunluğu 9-13 metre arasında değişen radyatörlere 30 kW kapasiteli kombiler yeterli gelir.
  • 13 metre ve üzerindeki radyatör miktarı için 35 kW kombiler kullanılabilir.

Radyatör sayısıyla doğru orantılı olarak kombiden alınan verim de artar. Radyatör sayısına uygun olmayan kombi, yeteri kadar ısınmayacağı gibi gereğinden fazla enerji de harcayabilir. Bu durumda kombi seçerken mevcut radyatörlerin sayısına dikkat etmek gerekir.

En iyi kombi seçimi
bursay En iyi kombi seçimi

Kombi Boyutu Ne Olmalı?

En iyi kombi seçimi için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de boyuttur. Kombi boyutu, cihazın ısıtabileceği maksimum metrekareyi ifade eder. Ancak aynı metrekareye sahip bir daire ile dublex ev için aynı kombi uygun olmayabilir. Bu durumda; kombinin pompa motoru, oda sayısı, evin bulunduğu kat, bina yalıtımı ve mekânın ısı kaybı etkili olmaktadır.

Kombi boyutu hesaplanırken dikkat edilen unsurlardan biri de bölge katsayısıdır. Isı katsayısına göre seçim yaparken alanın metrekaresini ve dairenin tavan yüksekliğini bilmek gerekir. Alan, yükseklik ve ısı katsayısı çarpılarak ideal kombi boyutu elde edilebilir. Ancak yalnızca metrekareye göre de seçim yapmak mümkündür. Dünya standartlarına göre metrekareye uygun kombi boyutu çeşitlerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • 160 m²’ye kadar 24 kW kombiler seçilebilir.
  • 160 ile 200 m² arasındaki alanlar için 30 kW kapasiteli kombiler uygundur.
  • 200 m² üzerindeki alanlarda 35 kW kombiler kullanılabilir.

Yaşam alanınıza en uygun kombiyi ararken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri de bütçe dostu fiyatlardır. Kombinizi Bursay Mühendislik’ten satın alarak bütçenizi koruyabilirsiniz.  Sunduğumuz montaj ve bakım hizmetleriyle profesyonelliğin ve konforun tadını çıkarabilirsiniz.

Kombi Nedir?

Kombi, kullanım suyunun ve radyatörlerin sıcaklığını ayarlamak için üretilmiş olan bir ısıtma cihazıdır. Ev ve ofis gibi alanlara uyum sağlayan bu cihaz, fazla yer kaplamaz. Son derece kolay monte edilen kombi, sessiz çalışma özelliği ile kişilerin yaşam kalitesini artırır. Her mevsimde konforlu bir yaşam alanı oluşturan bu cihaz, beklentileri karşılar.

Bacalı kombiler, atık gazı binanın ilgili çıkışından dışarı atar. Hermetik kombiler ise temiz havayı dışarıdan alırken atık gazı ortamdan uzaklaştırır. Yanma tipine göre ise konvansiyonel ve yoğuşmalı olmak üzere iki çeşit kombi bulunur. Konvansiyonel veya klasik kombiler, günümüzde en çok kullanılan modellerin arasında yer alır. Yoğuşmalı kombiler ise atık gazı tekrar kullanarak enerji tasarrufu sağlar.

kombi bakimi 2

Kombi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kombi modelleri, çalışma prensiplerine bağlı olarak çeşitlenir. Durum böyle olunca güvenli  bir kullanım için kombi seçimi önem kazanır. Yaşam kalitesini artıracak olan bir seçim için ürünün kullanım alanının ölçüleri ve şekli göz önünde bulundurulmalıdır. Bu noktada kombinin hem ölçüleri hem de kapasitesi ön plana çıkar. Yanma kapasitesi, cihazın ürettiği enerjiyi ve ısıtabileceği alanın büyüklüğünü belirler.

Geniş bir ev için seçilen düşük kapasiteli kombi, ısınma ve sıcak su ihtiyacını yeterince karşılamayabilir. Öte yandan küçük evler için kullanılan yüksek performanslı kombiler fazla enerji harcayabilir. Bu nedenle kişilerin, kendi yaşam alanlarının özelliklerini dikkate alarak bir tercihte bulunması gerekir. Kombi kapasite seçimi sırasında; baca, yanma tipi, eşanjör sayısı ve enerji türü gibi unsurlara dikkat edilmelidir.

kombi montajı

Kombi Montaj Aşamaları Nasıldır?

Kombi, ev ve ofis gibi küçük ölçekli alanlar için üretilen ısınma cihazlarının başında gelir. Günün büyük bir bölümünün iç mekânlarda geçirildiği düşünüldüğünde bu ürünler daha fazla önem kazanır. Bu nedenle tercih edilecek olan ürün ile cihazın yerleştirileceği yaşam alanının uyumlu olması önem arz eder. Kendinize uygun olan modeli bulduktan sonra güvenli ve uzun ömürlü bir kullanım için profesyonel kombi montajı hizmeti alabilirsiniz. Kombinizi ve cihazın montaj hizmetini Bursay Mühendislik’ten alarak yaşam alanlarınızı konforlu bir hâle getirebilirsiniz.

Hermetik Kombilerde Montaj

Kombi tercihinizi hermetik modellerden yana yaptıysanız özel bir baca kurulumuna ihtiyaç duyabilirsiniz. Havalandırma koşulu bulunmayan hermetik kombilerin montajı ise son derece kolaydır. Bu cihazlar, dış mekânda konumlandırılacak ise açık balkonlarda kapalı bir dolaba gereksinim duyulur. Ürün, kapalı ortama yerleştirilecek ise montaj işlemi için cephe duvarı tercih edilebilir. 

Bacalı Kombilerde Montaj

Yönetmeliklere uymaması ve insan yaşamını tehlikeye atması nedeniyle Türkiye’de bacalı kombilerin üretimi ve satışı yasaklanmıştır. Ancak bu sistemi daha önceden satın alanlar, kombi projesini çelik bacayla revize ettirdiği takdirde cihazlarını kullanmaya devam edebilir. Çelik baca, cihazın ürettiği yüksek miktarda su buharı içeren atık gazların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlar. Enerji tasarrufu açısından da faydalı olan bu baca sistemi, gazın yakıcı etkisini büyük oranda ortadan kaldırır. Söz konusu cihazların montaj ve revize işlemlerinin de profesyoneller tarafından yapılması gerekir. Bu ürünlerin baca sistemine uygun bir yere monte edilmesi önem arz eder. Özellikle fırtınalı havalarda istenmeyen durumların meydana gelmemesi için baca deliğinin ve çıkış ağzının montajının doğru yapılması gerekir.

Yoğuşmalı Kombilerde Montaj

Geniş ve çok duvarlı yaşam alanları için genellikle yoğuşmalı kombi modelleri tercih edilir. Bu ürünlerin bir drenaj hattı aracılığı ile gidere bağlanması gerekir. Yoğuşma sırasında ortaya çıkan atık su, bu sistem sayesinde güvenli bir şekilde tahliye edilir. Bu kombi türü, profesyoneller tarafından mutfağa ya da balkona kolaylıkla monte edilebilir.

100 m2 ev için kombi seçimi

Kombi Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bu tür bir ürün seçmeden evvel öncelikle ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu noktada aylık doğal gaz tüketim miktarınızı da dikkate alabilirsiniz. Satın alacağınız kombinin verimlilik sağlaması için dikkat etmeniz gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Petek sayısına göre kombi seçimi yaparken ısıtma gücü göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Yaşam alanlarınızın büyüklüğü de bu noktada önem arz eder. Örneğin 100 m² ev için kombi seçimi yaparken 20 kW ısıtma kapasitesine sahip olan cihazlar incelenebilir.
  • Bir kombi satın almadan evvel binanızın özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin oturduğunuz ev ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak inşa edilmişse satın alacağınız kombi daha az enerji harcar. Bu, ürünün hem kullanım ömrünü hem de verimliliğini artırır.

Bu unsurları dikkate alarak kendiniz için uygun olan ürünü kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca satın alacağınız kombinin fonksiyonel özelliklerini de inceleyebilirsiniz. Örneğin ürünün kontrol panelinin tuşlu ya da düğmeli olması, kullanım esnasında fark yaratır.

Radyatör Sayısına Göre kW Seçimi Nasıl Olmalı?

Radyatör, kombinin ürettiği sıcak ve soğuk akışkanı kanallar arasında dolaştırarak ortam koşullarını değiştirmeye yardımcı olan birimdir. Sıklıkla kare ve dikdörtgen formunda tasarlanan bu eleman, ortamın genişliği ve bölme sayısına göre belirlenir. Örneğin küçük yatak odalarında tek radyatör yeterliyken salon ve koridorlarda bu sayı iki veya üçe kadar çıkabilmektedir. Radyatör sayısıyla doğru orantılı olarak kombinin de ısıtma kapasitesi de artar. Konforlu bir yaşam alanı oluşturmak için kombi seçiminde radyatör sayısı son derece önemlidir.

Radyatör miktarı, sabit bir sayıyla ifade edilemeyebilir. Odanın şekline ve büyüklüğüne göre değişen radyatör tipi, sayıyla ifade edildiğinde yanlış bir seçime neden olabilir. Bunun yerine radyatörlerin toplam uzunluğunu dikkate almak gerekir. Yan yana eklendiğinde elde edilen toplam uzunluğa göre kombinin kW değerine karar verilir. Radyatör sayısına göre seçilebilecek kombi özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • Toplam 5-9 metre arasındaki radyatör miktarı için 24 kW kapasiteye sahip kombiler seçilebilir.
  • Toplam uzunluğu 9-13 metre arasında değişen radyatörlere 30 kW kapasiteli kombiler yeterli gelir.
  • 13 metre ve üzerindeki radyatör miktarı için 35 kW kombiler kullanılabilir.

Radyatör sayısıyla doğru orantılı olarak kombiden alınan verim de artar. Radyatör sayısına uygun olmayan kombi, yeteri kadar ısınmayacağı gibi gereğinden fazla enerji de harcayabilir. Bu durumda kombi seçerken mevcut radyatörlerin sayısına dikkat etmek gerekir.

En iyi kombi seçimi
bursay En iyi kombi seçimi

Kombi Boyutu Ne Olmalı?

En iyi kombi seçimi için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de boyuttur. Kombi boyutu, cihazın ısıtabileceği maksimum metrekareyi ifade eder. Ancak aynı metrekareye sahip bir daire ile dublex ev için aynı kombi uygun olmayabilir. Bu durumda; kombinin pompa motoru, oda sayısı, evin bulunduğu kat, bina yalıtımı ve mekânın ısı kaybı etkili olmaktadır.

Kombi boyutu hesaplanırken dikkat edilen unsurlardan biri de bölge katsayısıdır. Isı katsayısına göre seçim yaparken alanın metrekaresini ve dairenin tavan yüksekliğini bilmek gerekir. Alan, yükseklik ve ısı katsayısı çarpılarak ideal kombi boyutu elde edilebilir. Ancak yalnızca metrekareye göre de seçim yapmak mümkündür. Dünya standartlarına göre metrekareye uygun kombi boyutu çeşitlerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • 160 m²’ye kadar 24 kW kombiler seçilebilir.
  • 160 ile 200 m² arasındaki alanlar için 30 kW kapasiteli kombiler uygundur.
  • 200 m² üzerindeki alanlarda 35 kW kombiler kullanılabilir.

Yaşam alanınıza en uygun kombiyi ararken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri de bütçe dostu fiyatlardır. Kombinizi Bursay Mühendislik’ten satın alarak bütçenizi koruyabilirsiniz.  Sunduğumuz montaj ve bakım hizmetleriyle profesyonelliğin ve konforun tadını çıkarabilirsiniz.

Kategoriler: [post_category]

Bursay'a Abone Ol

Mekanik Tesisat Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Mekanik Tesisat Nedir ve...

Mekanik tesisat, inşaat sektöründe konforu ve yaşam standartlarını artırmaya yönelik olarak planlanan ve bir yapının iç…
Kombi Çalışma Prensibi

Kombi Çalışma Prensibi

Kombi, ev veya iş yerlerinde kış aylarında önemli bir role sahip olan cihazlardır. Bu cihazlar, yaşam…
Doğalgaz Kaçağı Belirtileri Nelerdir?

Doğalgaz Kaçağı Belirtileri Nelerdir?

Doğalgaz kaçağı belirtileri, özellikle doğalgaz tesisatının standartlara uygun olmadığı durumlarda ortaya çıkabilir. Bu tehlikeli durumu önlemek…
Mekanik Tesisat Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Mekanik Tesisat Nedir ve...

Mekanik tesisat, inşaat sektöründe konforu ve yaşam standartlarını artırmaya yönelik olarak planlanan ve bir yapının iç…
Kombi Çalışma Prensibi

Kombi Çalışma Prensibi

Kombi, ev veya iş yerlerinde kış aylarında önemli bir role sahip olan cihazlardır. Bu cihazlar, yaşam…