"Radyant Isıtıcı"

Radyantlar ısıtma alanında önemli bir yere sahiptir. Kuşkusuz kullanım alanlarının oldukça geniş olması her gün daha fazla tüketici tarafından tercih edilmesini sağlamaktadır. Şık tasarımları ile cafe ve restoranlarda sıklıkla gördüğümüz radyant ısıtıcılar bunun yanı sıra açık veya yarı açık birçok farklı mekânda tercih edilmektedir. Endüstriyel tesisler, kapalı alanlar, fabrikalar ve camiler gibi farklı ihtiyaç gruplarına hizmet vermektedir.
Borulu ve seramik seçenekleri ile size uygun radyant ısıtıcıya farklı kapasite seçenekleri ile sahip olabilirsiniz. Seramik ısıtıcılar mekânı hızlı bir şekilde ısıtabilen ani bir sıcak hava akımı sağlar. Şık görüntüleri sayesinde dekorasyonunuz ile mükemmel uyum sağlayacaktır. Borulu radyantlar özellikle açık alanlar için ideal bir çözümdür. Oldukça hızlı bir şekilde ısıyı alana aktarırlar. Böylece ısınmak için vakit kaybetmezsiniz. Uzaktan kumanda ile çalışabilen radyant ısıtıcıları, müşterilerinizi rahatsız etmeden kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Bu sayede müşterileriniz ve çalışanlarınızı daha konforlu bir alanda ağırlayabilirsiniz.

"Hangi Radyant Isıtıcıyı Almalıyım?" Sorusunun Cevabı İçin Bize Danışabilirsiniz..

Radyantlar Arasındaki Farklar ?

Radyantlar arasında çalışma ve konfor açısında farklılıklar mevcuttur. Borulu radyantlar bölgesel ısıtma yapar iken seramik radyantlar ise local ısıtma yapmaktadır. Bir kafe veya restorantta istenen kullanım şartları ve bütçeye göre seçim yapılmaktadır.

Borulu Radyant

borulu radyant

Borulu radyantlar daha geniş alanlarda ısıtma imkanı sağlar ve maliyetide genel anlamda daha düşük olmaktadır. Örnek vermek gerekirse bir kafede 6 metre düz borulu radyant yeterli olabiliyor iken 4 adet seramik radyant kullandığımızda ilk yatırım maliyeti daha yüksek olur. Aynı zamanda 1 adet doğalgaz ağızı bırakma yerine 4 adet doğalgaz hattı çekilmesi gerekir ve maliyeti daha yüksek olur. Borulu radyant o bölgeyi genel olarak ısıtır bu durumda 1 adet masa için dahi ısıtma ihtiyacı olduğunda o bölgeyi komple ısıtmanız gerekir bu durumda da seramik radyantla karşılaştırdığınızda dezavantajlı durumda kalır.

Borulu radyantlarda da iki tip vardır bunlardan biri U borulu diğeri L borulu olarak adlandırılır. L borulu radyantları 6 metre uzunluktan sonra tavsiye etmiyoruz çünkü verimi düşük olmaktadır. U borulu ise 9 metreye kadar aynı verimi sağlamaktadır. Tabiki de metraj uzadıkça verim düşüyor fakat borulu radyantların içerisinde U borulu radyant her zaman en doğru seçimdir. L borulu radyantların ısı dağılımı dengesiz olup brülörün olduğu ilk kısım çok sıcak oluyor ve o bölgede oturan müşteri rahatsız olabiliyor, son kısmında oturanlar ise verim düştüğü için soğuk olduğunu radyantı üst kademeye almanızı istiyor bu durumda da iki müşteri arasında kalabiliyorsunuz. Bu durum yaşanmaması adına U borulu radyant biraz daha maliyetli olsada en optimum seçim olarak görülmektedir. 

radyant etki alanı

Seramik Radyant

Seramik radyantlar bulunduğu konumları ısıtır. Kafe veya restorantlarda 1 veya 2 masayı ısıtacak şekilde yerleştirilir. Bu durumda dolu olan masaları çalıştırmanız yeterli olacaktır ve doğalgaz tüketiminiz az ve kontrollü olucaktır. Cihazda arıza veya bakım durumunda sadece o bölümü kullanmayıp diğer masalarda ısıtma işlemi devam edebilir fakat borulu radyant bütün alanı ısıttığı için bir arıza veya bakımında bütün ortamın ısıtması duracaktır. Seramik radyant konfor şartlarının daha yüksek olduğu bir sistemdir. Bütün masaları ayrı kademelerde müşterinin isteği doğrultusunda çalıştırarak her müşterinin konforunu ayrı ayrı ayarlayabilir ve onların daha fazla orada oturmasını sağlayabilirsiniz.

Seramik radynatların ilk yatırım maliyeti daha yüksek olmasına rağmen sağladığı konfor sayesinde kendisini daha hızlı ödediği görülmektedir.